Η Κατερίνα Πάντου γεννήθηκε την δεκαετία του '60 στο Γέρακα της Αττικής. Μαθήτρια ακόμα έδειξε την ροπή της προς τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και με την ευαισθησία που την διακρίνει προσπάθησε να αποτυπώσει αυτό που έβλεπε ή ένοιωθε στον καμβά.


Λίγα παραπάνω λόγια..


Μια άστοχη κριτική από μια "παραδοσιακή" γιαγιά την απογοήτευσε τόσο που σταμάτησε να πειραματίζεται με τη ζωγραφική.

Σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, δημιουργεί τη δική της οικογένεια και μπαίνει δυναμικά στο στίβο της ζωής.

Σε μια συγκέντρωση για να αποφύγει την πλήξη των "κοινωνικών υποχρεώσεων" σκιτσάρει αφηρημένα πάνω σε ένα πακέτο τσιγάρων.

Η τύχη "θέλει" η Κατερίνα να επιστρέψει στη ζωγραφική.

Ένας συνδαιτυμόνας παρατηρεί το σκίτσο της, το σχολιάζει επαινετικά και την παροτρύνει να ασχοληθεί "σοβαρά" με την τέχνη του χρωστήρα.

Φύση ανήσυχη με έμπνευση, πείσμα και αναζητήσεις η Κατερίνα Πάντου επιδίδεται στην εκμάθηση των βασικών αρχών της ζωγραφικής και του σχεδίου με δασκάλα την Κατερίνα Ξηρού, μαθήτρια του αείμνηστου Γιάννη Μόραλη.

Το σχέδιο δεν την εμπνέει.

Καταβάλει μια ακόμη προσπάθεια αυτή τη φορά στη σχολή μαρμαροτεχνίας της Τήνου υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Μπέζα και στη συνέχεια ακολουθεί τις υποδείξεις για 4 χρόνια του γλύπτη και ζωγράφου Θανάση Γκριτσάπη.

Τελικά μυείται στα μυστικά των χρημάτων και των σκιαγραφήσεων από τον καθηγητή σχεδίου και καταξιωμένο ζωγράφο Τάσο Ρήγα.